Page 1 of 1

The dagger

Posted: Mon Aug 27, 2007 12:15 am
by Meph
Hey..

I've been playing the remake which is fantastic but whats the deal with the dagger? i used it yo get a couple of leaves from the Happy and lost the dagger.. there for i couldn't cut the goats rope .. are you limited how many times you can use it?

I also noticed that the witch wants fire to make the potion however she seems to do it with the poison apple and TWO leaves? is that an error?


at the moment I've just picked up the sward and trying to save Dozy.
i haven't found a way to get on the tree houses above that ice cave or the volcano yet but I'll have to have a go tomorrow. :P

Posted: Mon Aug 27, 2007 10:53 am
by Adz.M
Could be a bug, You should use the Dagger on Dylan once and use it again on the Goat near the Trollbridge. :)

Posted: Mon Aug 27, 2007 4:48 pm
by Meph
well i had to use two leaves for the witch, i made sure i cut the rope first as the dagger seems to go after 3/4 cuts.

I've just worked out how to save dozy
How do i get to the top half of the ice caves?
i can't reach the platform outside it over the bridge. and the clouds are also out of jumping reach
have the same trouble at the volcano but I'll deal with that when im up to that stage

Posted: Mon Aug 27, 2007 7:06 pm
by Meph
oh i did that bit in the end.. after looking it up.. how stupid...lol

Just need one more diamond for the devil...

Posted: Mon Aug 27, 2007 9:53 pm
by Meph
Whats the deal with that chap in the cloud above the volcano?
does he do anything? i can't find a way to reach him...

Posted: Tue Aug 28, 2007 10:54 am
by ingolemo
It's a harpy, and if you manage to get all the way up to her nest she kills you.

Posted: Tue Aug 28, 2007 9:06 pm
by Meph
Oh... lol thats pleasant.. thought it was something exciting.. i noticed it had an egg in its nest.
i can't reach it anyway.. those clouds doing seem to go any hight..

at least that last diamond isn't up there..
i really enjoyed Magicland.. much better then the previous two.. (i still haven't played the first one recently)

Posted: Wed Aug 29, 2007 7:52 am
by Adz.M
yeah, that's another bug, the clouds on the Volcano bit.

The Spectrum version you sink through them aswell but I think It was possible on that version to get up there. And the Commodore version, you don't sink through them and It's less difficult to get through the Volcano as long as you got Dizzy standing where he can't jump into the Lava lol.

Posted: Thu Aug 30, 2007 5:07 pm
by Dizzy
Ive always thorght.. and this could be just me that the character in the clouds looks a little 'rude' lol